FEM BESCUIT DE NADAL
Dimarts dia 17 hem fer el nostre primer taller de cuina de la Setmana de la Llengua : BESCUIT DE NADAL,
un postre tradicional eivissenc que es menja en temps de Nadal.
Hem tingut la sort que ens han ajudatla Mati (mare del Marc), i el pare de la Mati (güelo de la Marina i del Marc), un
expert pastisser.
Els arcoíris miren al·lucinats com va donant voltes i formant-se la massa.
Hem tingut la sort que ens han ajudat
Primer han mostrat els ingredients un a un:
-ANÍS: un ingredient molt característic als postres eivissencs.
-BATAFALUGA (anís en llavor)
-SUCRE
-FARINA
-LLARD DE PORC
-OUS
-LLEVAT
-AIGUA
Seguidament la Mati ha mostrat diferents estris antics i ens ha explicat l’ús que tenien. Parlem també de les diferències de la vida abans i avui, així com de la diferència entre els estris que es feien servir abans i els que es fan servir avui.
Entre altres coses, hem parlat de que abans ho feien tot a ma (com és el cas d’una massa per fer un postre), i ara es poden utilitzar eines com una Thermomix, màquina amb la que fem precisament aquesta massa.
Després de la nostra conversa hem començat a fer la recepta. Els infants han anat ficant a la Thermomix els ingredients un a un.
Una vegada tots dins, la màquina ha començat a amassar. Hem recordat que abans no existien aquestes màquines i que ho feien tot a mà.
Quan ja tenim la massa feta, amb el güelo del Marc i la Marina la separem en diferents trossos per fer varis bescuits i donar-lis forma. Només queda deixar-los reposar abans de ficar-los al forn.
Una vegada cuinats mireu quina pinta...
I ja arriba el moment de tastar el nostre postre eivissenc. La Mati ens ha portat també
xocolata per sucar, encara que la tradició mana sucar el bescuit a la Salsa de Nadal.
TOT BONÍSSIM!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada