FEM BESCUIT DE NADAL

Dimarts dia 17 hem fer el nostre primer taller de cuina de la Setmana de la Llengua: BESCUIT DE NADAL, un postre tradicional eivissenc que es menja en temps de Nadal.

Hem tingut la sort que ens han ajudat la Mati (mare del Marc), i el pare de la Mati (güelo de la Marina i del Marc), un expert pastisser.

Primer han mostrat els ingredients un a un:
-ANÍS: un ingredient molt característic als postres eivissencs.
-BATAFALUGA (anís en llavor)
-SUCRE
-FARINA
-LLARD DE PORC
-OUS
-LLEVAT
-AIGUA

Els infants han observat cada ingredient, els han tocat, olorat... per tal de familiaritzar-se.


Seguidament la Mati ha mostrat diferents estris antics i ens ha explicat l’ús que tenien. Parlem també de les diferències de la vida abans i avui, així com de la diferència entre els estris que es feien servir abans i els que es fan servir avui.

Entre altres coses, hem parlat de que abans ho feien tot a ma (com és el cas d’una massa per fer un postre), i ara es poden utilitzar eines com una Thermomix, màquina amb la que fem precisament aquesta massa.


Després de la nostra conversa hem començat a fer la recepta. Els infants han anat ficant a la Thermomix els ingredients un a un.


Una vegada tots dins, la màquina ha començat a amassar. Hem recordat que abans no existien aquestes màquines i que ho feien tot a mà.

Els arcoíris miren al·lucinats com va donant voltes i formant-se la massa.


Quan ja tenim la massa feta, amb el güelo del Marc i la Marina la separem en diferents trossos per fer varis bescuits i donar-lis forma. Només queda deixar-los reposar abans de ficar-los al forn.


Una vegada cuinats mireu quina pinta...


I ja arriba el moment de tastar el nostre postre eivissenc. La Mati ens ha portat també xocolata per sucar, encara que la tradició mana sucar el bescuit a la Salsa de Nadal.

TOT BONÍSSIM!!!










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SETMANA DE LA LLENGUA