VISITA PLANTA VALORIZA

Visitem VALORIZA, les instal·lacions base del Servei de Recollida i Neteja de l’Ajuntament d’Eivissa, i ho fem de la ma del Bruno i el seu pare el Paco (GERENT).

Aquesta visita, com sabeu, suposa la continuació al que vam après amb el contacontes a l’aula per part de la Begoña (TÈCNIC MEDI AMBIENT), mamà de la Laia Sanchís.

Aquesta vegada fem una bona excursió caminant i ho passem genial. Quan arribem ens espera l’equip de VALORIZA que ens rep amb molta il·lusió.


El Paco, ens explica detalladament cada espai que tenim oportunitat de veure, i fins i tot s’atreveix a fer-ho en català... Un crack!!! Primer ens mostra un camió que ha estat recollint fems per la ciutat durant la nit i que com marca el procediment, s’ha de netejar.




Seguidament, entrem al taller on es reparen els vehicles de recollida de fems si tenen alguna averia.


També ens mostra el camió de recollida de mobles i cóm s’utilitza. Tot divertidíssim pels infants!!!


A continuació caminem una mica més per arribar on es troba la flota de camions de recollida de fems i distribució de reciclatge. Tota una aventura veure ben de prop el funcionament d’un camió per agafar els contenidors i tirar el seu contingut (vidre, plàstic, paper, rebuig).




A més els nens i nenes tenen l’oportunitat de pujar al camió.


També podem veure cóm es renten els contenidors.


                                          

Per últim, s’ho passen genial amb la “moto caca”, una moto que té un aspirador per recollir els excrements dels animals.



Finalment passem una estona esmorzant i jugant per després tornar a l’escola. Com us podeu imaginar ho hem passat genial, i una vegada més hem aprés moltíssim.

Mil gràcies a tot l’equip de VALORIZA, en especial al Paco i al Bruno. 


Com a feineta posterior, en relació a tot el tema de reciclatge, els equips cooperatius segueixen l’ESCTRUCTURA LLAPIS AL MIG, per tal de fiançar l’aprés respecta a la correcta classificació dels fems en els diferents contenidors.

Els infants tenen damunt la taula imatges diferents i els quatre contenidors que coneixem: blau, groc, verd i rebuig. El que fan primer de tot és pensar i decidir en equip en quin contenidor han de “tirar” cada un dels fems.

Una vegada consensuat, cada infant de forma individual, però treballant en equip, fa la seva feineta.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

SETMANA DE LA LLENGUA